Home

Home

Stichting voor Ons is opgezet voor en door lotgenoten die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik, mishandeling of verkrachting. Wij zijn er ook voor betrokkenen: mensen die lotgenoten kennen, die vanuit deze ervaring weten wat voor invloed seksueel misbruik of mishandeling kan hebben op een leven en de samenleving maar ook wat voor taboe er nog steeds heerst.

Het onbegrepen en eenzame gevoel, mogelijk aangevuld met verwarring, schaamte en schuldgevoelens is haast niet goed uit te leggen aan iemand die nog nooit iets te maken heeft gehad met seksueel misbruik, mishandeling of verkrachting. Bijna iedere lotgenoot ervaart deze gevoelens, maar lopen vaak op tegen een muur van taboe, schaamte en stigma en een gebrek aan kennis en begrip.

Stichting voor Ons is er voor jongens en meisjes, vrouwen en mannen in alle leeftijden, voor mensen in verschillende situaties en achtergronden en doorbreken samen het taboe op basis van 5 pijlers:

klik HIER voor de laatste updates betreft commissie de Winter; geweld in de Jeugdzorg


Blijf op de hoogte!
klik HIER voor de laatste nieuwsbrief van stichting voor Ons
De agenda van Ons Wat staat er op de planning?
klik HIER voor oproepjes van lotgenoten, betrokkenen of mediaklik HIER voor de interviews in kranten, tijdschriften en internet


klik HIER voor blogs en vlogs van lotgenoten en betrokkenen

Er zijn heel veel verschillende soorten mishandeling, seksueel misbruik, geweld, verkrachting of aanranding en de eerste stap om de juiste versterking en ondersteuning te vinden is om meer te weten over wat het is. Klik hieronder per onderwerp om meer te weten over mishandeling, misbruik of verkrachting: