Lotgenotenbijeenkomsten

Het onbegrepen en eenzame gevoel gevuld met schaamte is bijna nooit goed uit te leggen aan iemand die niets te maken heeft gehad met seksueel misbruik, mishandeling of verkrachting. Ondanks dat deze gevoelens door vele lotgenoten maar ook betrokkenen zoals familie of een partner wordt ervaren loopt men vaak op tegen een muur van taboe.

Omdat er zo’n groot taboe om seksueel misbruik, mishandeling en verkrachting heerst zoeken lotgenoten, met name op het internet, contact met anderen. Contact met mensen die je niets hoeft uit te leggen, simpelweg omdat lotgenoten begrijpen, voelen en weten wat je toen maar ook nu doormaakt.

Daarom organiseert Stichting voor Ons lotgenotenbijeenkomsten waar alle soorten lotgenoten van alle leeftijden, met verschillende achtergronden bij elkaar kunnen komen. Een dag in een veilige en ontspannen omgeving die verzorgd is met eten en drinken en waar je partner, ouder(s) of familie ook welkom is.

Lotgenoten kunnen in een ontspannen omgeving vrij over hun ervaringen praten als ze dat willen en op die manier elkaar inspireren, ondersteunen en versterken.

Dominique

Foto’s van lotgenotendagen

Je kan enkele foto’s van onze lotgenotendagen hier terugvinden.